April 17, 2011

Aku just boleh jawab "Sayangnyaaa" ,



Aku tiba tiba terfikir something. Apa pendapat korang tentang orang yang baik, cantik, pandai, tapi ade masalah sosial? Yea, sifat sifat dia sempurna sebagai seorang perempuan sejati. Tapi masalah dia, tu lahhh..


Aku ade sorang kenalan. Agak rapat jugak. Dia lelaki yang agak playboy. Emmm, bukan agak. Tapi memang. Sekali dia couple, 2, 3 orang. Ala, 2, 3 orang je pun. Bukan ramai mana. Tak sampai empatpuluhlapan pun lagi. Tapi on the way lah kot. HAHAHA



Muka lawan, pandai, baik hati, apa lagi yang tak cukup?



Hari tu aku ade ber-dialog dengan dia. Banyak jugak.


Aku : Ehhei, cantik lah *tuttt* tu. Rapat kau dengan dia sekarang. Baik kemain lagi nooo~


Dia : Tu lahh, aku pun pelik. Rapat bebenor sekarang ni ha dengan dia. Siap boleh share problems ape semua.


Aku : HAHA, tak nak mintak couple ke? *okay, aku memang suka cakap direct* HEHE


Dia : Nak gak, tapi tu lah, bekas orang. Dia dah pernah buat %*&@ dah pun.


Aku : Oh my God, yeke? Tapi, dia baik kan? Jenis tak sibuk hal orang kan?


Dia : Kalau dia baik macam mana pun, dia boleh buat benda tu, baik macam mana lah sangat kan?


Aku : Hmmm.. *tak boleh nak bantah*. Ye jugak. Sayangnyaaaa~



kecewa okay bila dengar jawapan dia



Okay, korang fikir eh, budak playboy pun tak nak bekas orang, apatah lagi budak budak yang baik kan? Kalau nak pun, bukan nak betul betul kan? Hmmm =.='


Lagi satu, cuba korang fikir, walaupun sebaik mana pun orang tu, sekali dia buat silap, orang takkan pandang kebaikan yang dia buat dah. Sadis kan? Ade unsur unsur ke-tidak-adil-an di situ yeeee~


Tapi yela, sebagai perempuan, kita pun kena pandai jaga maruah kan? Bukan complicated sangat pun. Lain lah kalau kau duduk kat satu kawasan, kau sorang je perempuan. Tapi mustahil. Tu memang cerita kau sorang and kau sorang jela yang betul kalau kau cakap benda tu betul. Heh.



lets think, lets think.



Aku musykil dowh sekarang ni. Kalau perempuan ramai yang dah takde dara, lelaki pun sama lah kan? Tapi rugi belah perempuan lah kan? Yang menanggung sakit perempuan. Tapi kenapa ramai je yang teringin nak buat benda alah tu? Nikmat sangat eh? Hmmm 0.o'


Okay, dah. Banyak dah suruh korang fikir. Kang korang pening pening sampai sawan kang, mati aku kena saman. Bye!







p/s : awak ea, selagi saya tak kahwin, saya takkan buat benda tak elok tu. awak jangan buat cerita bukan bukan tau. tak baikkk, berdosa besar memfitnah orangg~






2 comments:

sarzli said...

ni pendapat aku la kn..
hang rase nanti kalo hang nak pakai beli kete, hang nk beli kete baru ke second hand??

samela macam kite yg cr pasangan ni..mesti nk yang baru..if kalo kite nk kite kekal ngan pasangan kite,kene la jage elok2,sume2 2 la..tp sblom kawen ade batasnye,x leh la sume nk kene jage..so think wisely...gud luck

anisssss said...

iyep. betul la ape yg hang cakap tu.

tapi tulah, mcm makin pupus je org2 yg elok ni. nak pilih un makin susah.